Het eerste gras van 2022 is gehakseld in Wezuperbrug. De temperaturen zijn nog lang niet zomers, maar over de kwaliteit van het gras is de boer dik tevreden."> Het eerste gras van 2022 is gehakseld in Wezuperbrug. De temperaturen zijn nog lang niet zomers, maar over de kwaliteit van het gras is de boer dik tevreden." /> Het eerste gras van 2022 is gehakseld in Wezuperbrug. De temperaturen zijn nog lang niet zomers, maar over de kwaliteit van het gras is de boer dik tevreden."/>

Het eerste gras van 2022 is gehakseld in Wezuperbrug

Het eerste gras van 2022 is gehakseld in Wezuperbrug

Het eerste gras van 2022 zit in de bult

Vanmorgen hebben we het eerste gras van 2022 gehakseld in Wezuperbrug. De temperaturen zijn nog lang niet zomers, maar over de kwaliteit van het gras is de boer dik tevreden.

Voor het oogsten van gras maken we gebruik van de volgende machines:

  • Maaien: Wij maaien met een 9 meter Sip triplemaaier met kneuzers. De trekker is voorzien van gps voor benutting van de maximale werkbreedte.
  • Harken: Het harken kunnen wij voor u regelen. Zowel met een midden-afleg als een zij-afleg.
  • Grashakselen: Wij hakselen met een Claas Jaguar 940 en een Claas Jaguar 870 voorzien van een doseerapparaat voor kuiltoevoegmiddelen. Het gras brengen we naar de bult met Kaweco Radium 50 silagewagens met walsen. Op de kuil gebruiken we een trekker met Holaras kuilverdeler.
  • Oprapen: Dit doen we met een Strautmann Magnon 430 opraapsnijwagen. Deze wagen heeft een capaciteit van 42m³, een brede pick-up met CFS, 48 messen, een invoersnijbreedte van 35mm en rubberen tanden in de pick-up. Ook is er de mogelijkheid om vloeibaar inkuilmiddel toe te voegen tijdens het oprapen. Op de kuil gebruiken we een trekker met Holaras kuilverdeler.

Ons werkgebied beslaat de wijde omgeving van Westerbork. O.a. de gemeenten Midden-Drenthe, Coevorden, Aa en Hunze en Hoogeveen.

Contact