De kop is eraf! Het eerste gras is gehakseld

De kop is eraf! Het eerste gras is gehakseld

Vandaag met 2 hakselaars op pad.

De kop is eraf! Het eerste gras van 2023 is gehakseld. Vandaag zijn we met 2 hakselaars op pad gegaan om zo veel mogelijk gras in de bult te krijgen voordat het weer gaat regenen. Dit betekent dat onze "schimmel" ook weer van stal mocht.

Voor het oogsten van gras maken we gebruik van de volgende machines:

  • Maaien: Wij maaien met een 9 meter Sip triplemaaier met kneuzers. De trekker is voorzien van gps voor benutting van de maximale werkbreedte.
  • Harken: Het harken kunnen wij voor u regelen. Zowel met een midden-afleg als een zij-afleg.
  • Grashakselen: Wij hakselen met een Claas Jaguar 940 en een Claas Jaguar 870 voorzien van een doseerapparaat voor kuiltoevoegmiddelen. Het gras brengen we naar de bult met Kaweco Radium 50 silagewagens met walsen. Op de kuil gebruiken we een trekker met Holaras kuilverdeler.
  • Oprapen: Dit doen we met een Strautmann Magnon 430 opraapsnijwagen. Deze wagen heeft een capaciteit van 42m³, een brede pick-up met CFS, 48 messen, een invoersnijbreedte van 35mm en rubberen tanden in de pick-up. Ook is er de mogelijkheid om vloeibaar inkuilmiddel toe te voegen tijdens het oprapen. Op de kuil gebruiken we een trekker met Holaras kuilverdeler.

Ons werkgebied beslaat de wijde omgeving van Westerbork. O.a. de gemeenten Midden-Drenthe, Coevorden, Aa en Hunze en Hoogeveen.

Contact

Wil je meer weten over deze machines of gebruik maken van één van onze andere diensten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.